Inspirerande nya ord…

Jag kan verkligen bli till mig av förtjusning när jag läser vissa ord – eller meningar. Speciellt sådana som jag inte sett – eller kan – sedan tidigare. I morgonens tidningar hittar jag::
”Prettokratiska”
”Trumfkortsargument”
”Som intellektuell renhållningsarbetare”

Mmm – prettokratiska – skulle jag så gärna vilja beteckna alla dessa tjusiga ordramsor och till intet förpliktigande floskler som så gärna används av ”företrädare” för den goda saken – kollektivtrafik. Företrädesvis fosilfri sådan…

Just dessa ”företrädare” strör trumfkortsargument kring sig för att dels visa sin egen höga etik och moral, men också för att de därmed kan göra det svårare för de (oss) med ”lite annan uppfattning” att kunna föra ut samtalen lite bredare och med fler argument som också kan vara värda att ta hänsyn till.
Tänk bara om någon lite försynt skulle framföra den åsikten-synpunkten att ”ibland kan det vara vettigt med att välja bilen framför bussen”.
MILJÖÖÖÖ – är trumfkortsargumentet. Som kommer med en frenesi och hängivenhet som skulle få vilken taliban som helst att blekna av avund…
Påminner mig lite om de märkliga människor som under Andra Världskriget förfasades över att det föddes barn. För ”Hur kunde någon ens tänka på sex när det var krig  – FOLK DÖR FAKTISKT DÄR UTE!!!”

Hur kan någon ens tänka på att ta bilen när JORDEN HÅLLER PÅ ATT GÅ UNDER?

sjuk jord
Ja, jag antar att du är en begåvad människa eftersom du läser vad jag skriver – och därmed har den intellektuella höjden för att ana vad jag menar – ironiserar över – utan att jag ska behöva skriva dig det på näsan…

Men du – det kan vara jävligt trist och jobbigt att vara smått ensam med att vara ”en intellektuell renhållningsabetare”. 🙂

När jag ändå är i gång med att hylla mig själv ska du få lite mer att grunna över.

Tove Lifvendahl heter en ytterst begåvad kvinna som just blivit politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet. I en intervju med henne i dagens SvD Kultur läser jag:
”Tove Lifvendahl vill röra sig fritt (i alla fall i tanken) – diskutera, mala ner tabun, passera gränser och rafsa omkring människors förutfattade meningar.”

Vidare säger Lifvendahl:
”Mitt jobb som politisk chefredaktör är att driva opinion och på så sätt skapa bättre förutsättningar att utveckla individer och samhälle. Inte att vinna val åt något parti.”

Mmm – Tove och jag skulle kunna vara syskon. Kan Norge och Korea ha någonting gemensamt vad gäller våra gener? 🙂
Nå, i alla fall har vi i mycket samma uppfattningar.

Dessvärre kan jag bara konstatera att denna (min) uppfattning inte är helt populär på vissa håll. Bland alla dessa ”statsmannamässiga  förstekamrerer”  – vilket jag till viss del kan förstå. För vem gillar den som mest upplevs som en irriterande mygga – när det finns många entusiastiska ”medhållare” där ute…

Men jag är faktiskt mer bekymrad över ointresset från er ”gräsrötter”. Varför bryr ni er inte. Varför ser ni inte till att – med era begåvade frågor – skapa intressanta debatter som kan förändra/förbättra – buss och kollektivtrafiken?
(Jag vill se samma glödande engagemang som ni skulle visa en kvart före stängningsdag på en dansrestaurang)
Varför nöjer ni er med att bara läsa alla dessa näst intill ointressanta ”notiser” som ni gödslas med på ”branschens hemsidor”.
Som ni har glömt så snart ni klickat er vidare till – sportsidorna…
Kräver ni ingen intellektuell stimulans/debatt kring vad som händer inom buss- och kollektivtrafiken?
Kom igen nu. Börja delta.
Med någonting som kan bevisa att branschens intellektuella nivå (IQ) – faktiskt – är högre än era skonummer…

Annars var det inget speciellt jag vill föra fram i dag.
Det är ju  i alla fall en solig och lugn söndag.

Va? Jodå – en miljon till mig och tidningen är din…

Jag stjäl gärna denna lilla goding från Mats Olssons krönika i Expressen.
– Det verkar som om alla lag i elitserien har fått skjuta upp sina träningar.
– Va!?!?
– Ja, jag hörde att träningarna har lagts på is.

PS – Du det går – här under –  att kommentera vad jag skriver…  🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s