Regnbågsnaglar

En intressant måndagsmorgon där morgontidningarnas vissa rubriker fångar mitt intresse. Och där några av artiklarna får en och annan tanke att slinka iväg och börja göra jämförelser med bussbranschen.

Utbrett fusk på krogen skriver DI på sin hemsida och berättar i artikeln hur det alltmer fuskas med råvarorna. ”Även de finare krogarna fuskar” skriver SvD.
Nä – det gav inga vibbar mot bussbranschen som jag har stort förtroende för när det gäller ”fuskandet”. Förekommer det så känner i alla fall inte jag till det. I alla fall inte så graverande som att Ryanair sägs ha fuskat genom att radera ”olämpliga” data från den s k ”svarta lådan”.
Finns det ”finare” bussföretag? Borde det finnas en svart låda även på bussar?

Det allt mildare klimatet har åstadkommit att den s k Nordvästpassagen norr om Ryssland är öppen allt längre tid på året. ”Rederier satsar på genväg i norr” har DI som stor rubrik på förstasidan.Vilket är till sjötransporternas fördel då en sådan resa från t ex Rotterdam till Kina förkortas med ca två veckor jämfört med rutten som går via Suezkanalen.
Nå – hur tänker bussbranschen ta fördel av den allt mer populära Nordvästpassagen? Nja – jag skojar lite där – men undrar lite om det kan finnas andra genvägar som bussbranschen kan ta nytta av. Genvägar som kan leda till bättre affärer för bussföretagen – menar jag.

Socialstyrelsen har lagt ut 1,5 miljoner på att byta färg på sin logga – och ”grafisk profil”, skriver DN. Till slut valde socialstyrelsen att behålla den gamla…
En affär fullt värdig vilket länstrafikbolag som helst.

Rundar av med en hänvisning till Johan Hakelius krönika i Aftonbladet som har rubriken:
Naglarna ger svenskar en chans att känna sig goda.
Krönikan avslutas med raderna:
Emma Green Tregaro har framför allt givit svenskar en möjlighet att känna sig präktiga, goda och upplysta.
Inget gör svenskar mer hängivna än det.

Vilket styr mina ”funderingar” att gå iväg mot alla dem som så hängivet framhåller kollektivtrafikens välsignelse. Läs alla deras argument för att vi ska ställa bilen och att i stället nyttja kollektivtrafik. (Nytt väckelsemöte den 9 oktober)
I mina ögon – argumenten har väl ungefär samma ”styrka” till påverkan som Emmas målande naglar. Ett kortvarigt väsen – medial uppmärksamhet – men lite ull
Och om nu folket skulle bli  ”upprörda” – så är det precis så länge som det tar för en ny ”skandal” att slås upp i Expressen eller Aftonbladet.
Men det får nog den goda gemensamma (?) verkan att deras hängivna arbete för att rädda Jorden undan en läskig framtid,  i alla fall får dem att ”känna sig präktiga, goda och upplysta”.

Till skillnad från mig då…

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s