Mäktiga resor…

…är lätt att sätta som rubrik till de resor som erbjuds i den 48-sidiga annonsbilaga som medföljde morgonens DI. Det är företaget Travel Beyond som på varje sida förför oss läsare med reseförslag som verkligen går bortom – Ullared…  🙂

Jag själv lockas av en båtresa på Amazonfloden där jag i ingressen till den säljande texten läser:
”Kryssning i Amazonas är annorlunda. Det är mer morgonpigga vrålapor och rosa delfiner än blåhåriga damer på bussutflykt”.

Man kan – om man har ett illvilligt sinnelag som jag – riktigt känna Travel Beyonds nedlåtande syn på – bussresor. Och kanske också ”tanter” – för resans beskrivning avslutas med:
”Aqua Expeditions kryssningar längs floden kantas av många strandhugg där du möter en fauna beståendes av allt från neonfärgade papegojor till miljontals fjärilar, trötta kajmaner, sömniga sengångare och svarta pumor.
Det enda djur som saknas är den blåhåriga tanten.
Men å andra sidan råder ingen brist på den närbesläktade pirayan”.

Ha ha – jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska ”tycka”. På visst sätt gillar jag deras tuffa attityd där de verkligen väljer sin ”målgrupp” – som jag förmodar är lite mer äventyrligt lagda människor än vad ”tanter” vanligtvis brukar vara.
Att välja betyder också att avstå…

Kanske – funderar jag – har bussturismen något att lära där…
amazon

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s