Klimatmålet…

Bland alla de många ord som jag ogillar håller ”klimatmålet” på att med raska steg ta sig upp mot förstaplatsen. Tänker jag när jag läser rubriken ”Trafikverket missar klimatmålet” på Res- och Trafikforums hemsida.
Det är branschorganisationen Tågoperatörerna som i ett remissvar kritiserar  Trafikverkets nationella transportsystemplan (suck) får vi veta i inlägget.

Trafikverket planerar för en helt annan utveckling än den som krävs för att klimatmålen ska uppnås säger, Christel Wiman, vd för Branschföreningen Tågoperatörerna – får vi veta.

Tänka sig – mumlar jag för mig själv – och undrar plötsligt lite över varför jag är så osolidarisk denna ”Kanelbullens dag” genom att till förmiddagskaffet hellre unna mig en en aning torr – men färsk – Mandelkubb.
Kommer på – att just i dag – längtar jag mer efter en sådan än en kanelbulle.
Så fungerar jag ofta – mina lustar driver mig…
Vad  nu detta har med Trafikverkets framtidsplaner att göra…

Men rent principiellt är jag en tämlligen osolidarisk människa – mest då genom att jag inte så gärna deltar i alla dessa Politiskt korrekta levnadsregler (eller annat) som man försöker pracka på mig att leva efter.
Som väl inte heller har så mycket med Trafikverket att göra.
Kommer på att det känns som att jag nog har förvånansvärt grunda kunskaper av vad Trafiksäkerhetsverket håller på med – som kan påverka min vardag då.
Är det dom som fastställer hastighetsgränserna på våra vägar?
I så fall deltar jag gärna i gnället på Trafikverket…

Och tydligen är det mycket jag ”inte vet” – som – vem är det som satt upp detta ”klimatmål” som Trafikverket inte lever upp till. Och jag är dödligt nyfiken på ”Vad händer nu då om inte Trafikverket ändrar sig?” Jag vill veta vilka katastrofer som därmed kommer att drabba oss. Hinner jag dö innan det värsta eländet drabbar planeten?

F-n – tänk om vi alla tusentals papperstidningar som ges ut – kunde samla oss och fastställa ett fördubblingsmål. Av våra upplagor alltså.
Kommer bara inte på vem vi mest ska hudflänga om vi inte får ”alla” att  hängivet understödja vårt egenhändigt uppsatta ”mål”. Regeringen?
Jag tar tacksamt emot tips…

Rundar av med två citat:

”Jag fick frågan vilken film som bäst beskriver vår tid. Efter lite funderande kom jag fram till att det är Musse Piggs husvagnsfilm på julafton: Vem är det som kör?”

”Idag är en svensk industriarbetare 75 gånger mer produktiv än sin thailändska kollega. Därför är det kanske inte förvånande att han eller hon också tjänar 60 gånger mer än thailändaren. Men även svenska busschaufförer tjänar 60 ggr mer än sina thailändska diton, noterar BCG i rapporten. Trots att de knappast kör 75 gånger längre eller bättre.”

Hur kan det komma sig? Det där med bussförarlönerna? 🙂
Håhåjaja – livet består turligt nog inte bara av ”livsavgörande frågor” utan även av smaskiga mandelkubbar…
Mandelkubb

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s