Det finns en bild…

Läser en intressant artikel i tidningen Resumé som handlar om Taxi Kurir i Göteborg.
Du kan läsa artikeln här.
Det som fångade mitt intresse lite extra är när jag i artikeln läser:
I Göteborg finns en bild av den blonde taxiföraren som gärna drar en vits. Verkligheten är annorlunda.

Vilket får mig att fundera lite över frågan ”Vilken bild finns det då av bussförare och andra inom kollektivtrafiken?”.
Om det nu överhuvudtaget finns en bild hos allmänheten…

Så försöker jag frammana om jag själv har någon ”bild”. Känner mig lite ”utom tävlan” då jag de senaste åren bara sporadiskt åkt med kollektivtrafiken mellan Vingåker och Katrineholm. Och den är (var) f-n i mig bra. Trevliga förare som körde mjukt och som verkade ha gott om körtid.

En annan artikel i SvD får mig att sakta skaka på huvudet. Artikeln handlar om den allt mer tilltagande trafiken på Autobahn.
Och jo – jag som just varit på en längre biltur på Autobahn med dess stressiga trafik – har just nu bestämt mig för att i framtiden lär det inte bli några bil-semester-resor som innefattar Authobahn. Det har blivit mördande stressigt och tråkigt – med alla dessa miltals-långa långtradarköer i högerfilen.
Så ler jag lite vid den för mig märkliga tanken – att jag kanske ska boka mig en bussresa för att slippa köra. För resa vill jag ju fortsätta med…
Den som har en lever får se.

Så det kan bli
Med dagens SvD medföljde en TV-bilaga – det gör det varje vecka – och den brukar snabbt förpassas till ”pappersavfallet”. Detta då jag sedan många år inte innehar tv-apparat.
Men tv-bilagans omslag fångade han denna gång fånga mitt intresse med sin stora bild och därtill rubriken fick mig att fundera lite. Så här står det:
Anna Brolin är Galaredo. Med underrubriken ”Årets bästa insatser prisas på fotbollsgalan”
Jaså minsann. är det hon som är Galaredo – tänkte jag smått förvånad – eftersom jag inte kunde påminna mig att jag i någon av skvallerblaskorna på nätet läst om någon populär tv-figur vid namn Galaredo. Även Anna Brolin är en okänd storhet på den adress i Kolsva där jag bor.

Men denna Anna Brolin ”Galaredo” måste väl ha uträttat något storverk eftersom hon ”lär prisas” för någon slags ”bästa insats”. Trodde jag mig förstå av tv-bilagans framsida.
Men på en fotbollsgala. Spelar hon i dam-fotbolls-landslaget?
Nja – det borde jag nog i så fall känna till – jag läser ju i alla fall sportsidorna i både DN och SvD…
Jag var konfunderad till jag så småningom kom på att Brolin är Gala-Redo – alltså redo för att medverka på en kommande fotbollsgala. Hm – jag for nog försöka hänga med lite bättre bland de verkligt stora nyheterna…
galaredo

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s