Inspirationskällor?

Läser en mycket intressant ”Understräckare” i morgonens SvD där Sylvia Söderlind (professor em i nordamerikansk litteratur vid Queen´s University Kingston Ontario) under rubriken ”Finns Kanada bara i Munros noveller?” skriver så inlevelsefullt om Alice Munro, den kanadensiska litteraturen och en del om landet Kanada.
Om du nu har glömt det – så tilldelades Alice Monro årets Nobelpris i litteratur.

Men – en så oerhört intressant artikel – vars textinnehåll inte har det minsta lilla som har anknytning till den svenska buss- och kollektivtrafiken.
Tänkte jag först – men så fanns bland de många orden ett som åstadkom ett litet ”pirr” i min smått morgontrötta hjärna.
Inspirationskällor – stod det där. I en mening där Munro berättar om några av sina inspirationskällor (andra författare) för sitt novellskrivande.
Inspirationskällor – fint ord – tänkte jag och funderade lite över mina egna. Som jag ska berätta om en annan gång…
För jag började leta i hjärnvindlingarna om jag kunde hitta något i mitt ”busstidningsliv” där jag hört – eller läst – någon inom buss- och kollektivtrafiken som pekat på ”sina inspirationskällor”.
Medan jag fyllde på kaffemuggen mumlade jag lite för mig själv att ”det är nog f-n så svårt att hitta några inspirationskällor om man mest jobbar med kollektivtrafik – eller beställningstrafik”.
Nå, hos mig – med mina tämligen begränsade kunskaper om sådant – poppade det inte upp minsta tankegång (förslag) som jag vill beskriva som ”det självklara”.

Men hos en bussresearrangör – då? Som till skillnad från de inom kollektivtrafiken och beställningstrafiken (ja ja – jag vet att det många gånger är samma personer) helt själv – den egna förmågan – avgör hur framgångsrik man kan bli. Det gäller att erbjuda det som ”säljer”.
Var har de sina inspirationskällor? (Ullared och Rüdesheim?)
DET – vore det jäkligt intressant att få sitta ner med ett par bussresearrangörer och få prata om.

lockande

Men å andra sidan – jag sitter nog numera lika gärna på verandan på mitt favorithotell i Luang Prabang (Laos) och tittar på folklivet på och kring Mekongfloden…

Läser på tidningen Resumés hemsida där Dénise Thelin berättar om en föreläsare hon mött:
Tamer gav mycket bra exempel på hur han hittar inspiration. För att kunna tänka nytänkande så kan man inte göra som alla andra. Läsa samma tidningar, se samma reklamfilmer, läsa samma artiklar och besöka samma restauranger. För att stå ut menade han att man bör hitta inspiration där ingen annan söker efter den. Det är då man kan komma på något nytt annars tänker man bara som alla andra.

Va?
Jodå – du är förstås välkommen till Kolsva…  🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s