Allt har sin tid…

Hade jag även som rubrik till min sista krönika i Busstidningen. Detta för att jag nu sålt min del av tidningen och ämnar den kommande framtiden ägna mig åt andra ”personliga nöjen” än att tänka och skriva syrliga saker om buss- och kollektivtrafik.

Har den senaste tiden haft vissa abstinensbesvär – kan jag erkänna – men som jag dock tycker att jag har klarat av hyggligt att stå emot… 🙂
Men det är f-n så nära att jag ordentligt (detta är en mild västanfläkt) ger mig på Bussmagasinet.se där Ulo Maasing så försåtligt ställer frågan: ”Tycker du att branschens papperstidningar är värda vad de kostar?”
När jag skriver detta har 47 procent av de svarande svarat – nej,
26 procent – ja och
27 procent klickat på delsvaret: ”finns det fortfarande papperstidningar?”.

Jag förstår nog varför Ulo tar in den här försåtliga frågan. Har man blivit ”bortmotad” som chefredaktör från både Res & Trafikforum och tidningen Bussbranschen (nu Busstidningen) – så blir i alla fall inte en så ”illvilligt tänkande person” som jag – minsta förvånad om där finns en gnutta hämndlystnad med i spelet…

OK – vi är ju bara människor – så det kanske vi får acceptera?

Mera lurt bakom frågan är att vi inte vet vilka det är som tittar in hos bussmagasinet.se och som svarat på frågan – är det  t ex mest bussförare inom kollektivtrafiken?
Då är det inte så märkligt om de svarar nej på frågan – för ”branschtidningarna” har inte dem som den prioriterade målgrupp som (i alla fall Busstidningen) de vänder sig till. Där är det de privata bussföretagarna som är tidningens huvudmålgrupp. Och det är de som (mest) är ”den papperstidningens” betalande prenumeranter.

Jag menar att skulle jag (som svensk medborgare) få frågan ”tycker du Kyrkans tidning är värt sitt pris?” skulle jag svara ett klart nej eftersom den inte vänder sig till mig därför att religion inte är något som intresserar mig…
Hur många av alla svenskar som (fortfarande) är medlemmar inom Svenska Kyrkan prenumererar på Kyrkans tidning tror du. Eller kollar deras hemsida?
68 procent av svenska folket är medlemmar i Svenska Kyrkan.
Tidningens upplaga är 33.500 exemplar…
Du hajar liknelsen va?

OCH – hur ska jag nu skriva för att inte vara allt för snorkig – men hur ska man (jag) beskriva begåvningsnivån hos de 27 procenten som klickat på svarsalternativet:
”finns det fortfarande papperstidningar?”.
Underförstått branschtidningar som fortfarande trycks på papper”. Antar jag.
Är man inom buss- och kollektivtrafiken och inte känner till det – då…
Nja, jag skriver nog inte ut vad jag tycker…
Men att gratis kunna titta in på en hemsida som mest innehåller ”pladdrigt nonsens” och där rövslickeriet firar orgier – har t o m jag gjort…
Men inte längre.
Vilket får mig att fundera på min egen fråga: ”undrar hur många som skulle betala en årsavgift för att få läsa vad en kollektivtrafikprofet – med en smått talibansk fascination för elbussar – ständigt predikar om?”
Men så kommer jag på att det skiter jag fullständigt i.
Jag har faktiskt intressantare och roligare saker att bry min hjärna med.
Och som rubriken säger – allt har sin tid…

Så vill jag avsluta med en vinterbild av mitt hus i Vingåker – där jag på övervåningen skrivit så många ”ord” – och vill också tacka alla er som genom åren följt mig här.
Överraskande många – om än lite tystlåtna… 😉

23/12 Men en kommentar till ovanstående i alla fall…

god-helg

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Allt har sin tid…

 1. Staffan Sävenfjord skriver:

  Hej Bjarne!

  Det verkar som om Ulo Maasing tagit lärdom för i dag är frågan om papperstidningar ersatt av en fråga om var vi skall fira jul. Ett högintressant ämne för allt bussfolk således. 🙂

  Jag lyckades med hjälp av olika datorer rösta tre gånger i går. För varje röst så steg ”mitt svarsalternativ” med 3 procentenheter. Så det var alltså väldigt lätt att manipulera den omröstningen eftersom det var väldigt få som iddes svara. Det tolkar jag som om de flesta tycker att det är så självklart att papperstidningar är värda sitt pris (åtminstone en av dem) att de inte iddes svara. Man skulle kunna göra en elakare tolkning också som handlar om besöksantalet på bussmagasinet.se 🙂

  God jul till dig och till läsarna av din blogg!

  Staffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s