Pannbiff kanske…

Denna sista onsdag i februari känns lite avslagen – känner jag – som just inte kommer på något särskilt inspirerande att företa mig. Inte ens morgontidningarna får mig att uppbåda någon minsta irritation över läget i landet‚
Tyckte jag först till jag – egentligen helt ointresserad – greppade tag i den bilaga som medföljde morgonens SvD och vars huvudrubrik säger ”Bröllopsdrömmar – allt för giftemålet” – som förströelse till eftermiddagens kaffekopp.
En fika utan tidningsläsning är ingen fullkomlig fikastund…

Nåväl – även denne skribent har gift sig även om det var på Hedenhös tid – som 19-åring år 1958 – och jag tycker mig kunna konstatera när jag bläddrar i bröllopsbilagan att dagens brudpar har, ja vad ska jag skriva, kanske ”mer snärjigt” än vad jag och mina barns mor hade det på ”den tiden”.
famljen-W.indd

”Så planerar du ditt bröllop utan stress””Vigselringens historia” med tips på vad man bör tänka på när man väljer diamant i ringen – detta varaktiga minne (minsann) och – ”Vem byter efternamn?” – är några av rubrikerna i bilagan. Plus att hugade brudpar får tips på hur man ”dukar middagsbordet” och ”världens bäste champagnekännare” (som är svensk och sägs ha provsmakat 8500 olika sorter) ger tips på hur man kan (bör) förgylla bröllopsmiddagen med god champagne.
Jodå – vi tänkbara bröllopsgäster – får flera tips på den ”perfekta bröllopspresenten” och brudparet får veta hur man får till fina bröllopsbilder – OCH  givetvis tips på romantiska resmål för bröllopsresan (inga bussreseförslag märkligt nog och inte ett ord om Ullared)
Efter att ha läst denna bilaga – Puh – aldrig i livet att jag kommer att gifta om mig.
Så mycket pengar finns inte…  🙂

Märkligt – när jag började skriva på den här texten var jag helt klar över hur jag skulle få till en begåvad övergång till bussresor. Totalt tomt.
Om det nu inte var en fundering kring ”Så här planerar du din bussresa utan stress” – eller – ”Så förgyller du din bussresa med champagne”…
Jag sitter nu här med smått frånvarande blick och funderar starkt på om jag inte ska öppna den flaska champagne jag har i kylskåpet för att se om den kan återge mig ”inspirationen”.

Nå – I SvD (Näringslivsdelen) läser jag med viss nyfikenhet vad de berättar om under rubriken ”Se Europas vackraste vyer från tågfönstret” där vi läsare får ta del av fem förslag. Till min lilla förtjusning har jag redan åkt två av dem. Jojo – man är allt en rutinerad resenär med smak för det bästa…
Jag kan svårligen föreställa mig att samma rubrik skulle kunna användas om man byter ut tågresa mot bussresa. Tänkte jag först – men har antagligen helt fel. För nog har jag kört många ”vackra bilvägar”  som lika gott skulle passa för en bussresa.
Om än inte den vackra över Hardknott Pass i The Lake District i nordvästra England.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Och jag kan ju också kommentera bilden på omslaget på bilagan där ”champagne-experten” Richard Juhlin poserar på exakt samma sätt som 99 av 100 bilder visar när de ska illustrera en ”vinprovare” – med vinglas i handen och näsan i färd med att ”avlukta” det – får man anta – eminenta vinet…
Den hundrade gången har man placerad vinskribenten ståendes bland oändliga rader av vinstockar…
Hm – det verkar lika svårt att illustrera (på nytänkande sätt) hur man njuter av formidabla viner som att beskriva i bild hur man kan njuta av en bussresa. Nej – jag menar då inte med kollektivtrafikens mediokra fordon (lådviner) utan en mer lyxigare variant i form av en ”lyxkryssare”.
Du vet säkert vad jag menar…

Ja – där tog inspirationen slut för nu. Men jag undrar fortfarande varför jag i början valde att sätta rubriken ”Pannbiff kanske” – men anar att den på något sätt skulle motsvara vad en bussresa är – i smakväg – en slags rejäl husmanskost – om man jämför med andra ”smakligare (lyxigare) resor”…
Öppnar jag champagneflaskan i kväll kanske jag återkommer om detta  🙂
Kul i alla fall att du tittade in här.

brollop

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s