Från gurkodling till…

16 mars 11.30 – Suckar en smula avundsjuk när jag läser ”minnesord” efter en viss Per Friberg ”nestorn inom svensk trädgårds- och landskapsarkitektur”. Så här står det:
”Han tog ämnet från gurkodling till konst”.
Jag beundrar verkligen människor som brinner för ”någonting” – och som med sin aldrig sinande entusiasm får detta ”någonting” att förändras (växa) till något ”förnämligare”.
”Konst uppstår när en kunnig person kommer i sinnesrörelse”, förklarade Friberg. Byt ut ordet konst där till utveckling så blir det mer allmängiltigt.
Så suckar jag smått uppgivet över konstaterande att jag i livet aldrig kom längre än till – gurkodling – om du översätter det till tidningsutgivning.
Men å andra sidan vem mer än Ulo Maasing kan hamna i sinnesrörelse över kollektivtrafik utförd med eldrivna bussar i BRT-trafik? 🙂
Det där var faktiskt vänligt menat – för Ulo med sitt Bussmagasinet.se – brinner verkligen för buss- och kollektivtrafik och kämpar idogt på för att få oss medborgare att uppfatta den som ”konst”.
Jag tror att han skulle uppskatta om betydligt fler inom kollektivtrafiken ville samma sak…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s