Av annan åsikt

Hajar till lite när jag på DIs hemsida läser rubriken ”Klimatforskare avfärdar skräckscenario” och börjar givetvis genast att läsa artikeln vars ingress lyder så här:
Visst blir jorden varmare, men de värsta katastrofscenarierna är osannolika. Med långsiktigt och tålmodigt arbete klarar vi klimatarbetet, säger klimatforskaren och meteorologen Lennart Bengtsson.
Minsann – mumlar jag för mig själv – det finns alltså fler än en syn på det här med en framtida klimatundergång av Jorden. Vem ska man nu tro på – då?

Till att börja med – lite ironiskt skrivet – Det är ju en svensk klimatforskare – och ingen oseriös utlänning, säkerligen korrumperad av någon skum oljeproducent – som ifrågasätter de nu så rikligt förekommande påståendena om en kommande miljökatastrof. Och kanske ”vi” därför kan få för oss att tänka – en renrasig svensk forskare har väl inte fel…

Ett litet dilemma där – väl? För hur ska vi tänka när vi läser vad Lennart Bengtsson säger i DI:
”Emellertid, hur man än ser på saken så har 25 års klimatpolitik hittills varit ett magnifikt misslyckande. Växthusgaserna har fortsatt att öka i allt snabbare takt trots kolossalt kostsamma satsningar. I stället för att satsa krafterna på långsiktiga hållbara insatser på ett brett forskningsprogram, så har resurserna plottrats bort på politiskt ytliga åtgärder.”

Politiskt ytliga åtgärder – är vi väldigt duktiga på i Sverige. Och tänker då lite på alla högljudda hyllningar om el- och hybridbussar. Som i och för sig är bra. Men väl har  lika stor påverkan på den världsliga miljön som ett russin extra påverkar smaken i 5000 kilo müsli…
Men jag undrar jag – om jag inte är smått benägen att hålla med om vad Bengtsson säger.
”Vad vi behöver är fler ingenjörer och färre miljöaktivister.”

Varför inte läsa texten och fundera lite över vad du själv anser i frågan…
Du kan läsa artikeln  här.
bad guys

PS – läser vad Peppe Engberg skriver i sin krönika på tidningen Resumés hemsida:
”Vad har Audi och Skoda gemensamt? Svar: ”Det är samma bil”, sa VW-koncernens förre VD Ferdinand Piëch och alla Audiägare satte någonting vasst i halsen. Bilarna är byggda på samma platta. Resten är utanpåverk. Varumärket Audi är en snoppförlängare, det kan man inte säga om Skoda.”

Om du ser den här bilen – då är det jag som kör…
skodabak

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s