Pölsan…

Chef 1
Glöm nu den Pölsa  – med sin sedvanliga syrliga smak – jag skrev på förmiddagen för nu har jag på eftermiddagen läst veckans ”Sveriges Nyhetsmagasin” – dvs tidskriften Fokus där journalisten Therese Eriksson under ”Kultur” bjuder oss läsare en så fin och läsvärd text om Torgny Lindgren. Du vet den formidable författaren som sitter på stol nr 9 i ”Akademin”.

En av Torgny Lindgrens böcker som heter just Pölsan har en hedersplats i min bokhylla. Den där avdelningen där jag har mina absoluta favoriter…
Nåväl Therese Eriksson skriver så inlevelsefull om hur man ”lagar” Pölsa att det får mig att likna vid en beskrivning av ”själva livet”. Det blir till vad du stoppar i det…

”Alla de fläsksvålar man kan komma över får sjuda över svag eld tills de är i stort sett upplösta. I spadet lägger man klimpar av vetemjöl och kornmjöl med ägg. Därtill gärna ett par lökar. Och kanske en palsternacka. Eller ett stycke sellerirot. Och peppar om man äger peppar. Om rätten blir för vattnig tillägger man potatis. Grisfötter. Ett stycke av den överblivna nötsteken med märgbenet i behåll.
En rätt som aldrig någonsin kan fullbordas.”

Precis som livet – väl?
En salig samling av olika saker som – tack vare sina skilda smaker – förgyller upplevelsen av att vara människa…

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s