Söndag 12/4…

Couch Potato 1

I går var det städdag i vår samfällighetsförening. Så i går kväll kände jag att jag under dagen använt andra muskler än de jag använder vid datorn. Vilket fick med sig att jag i går kväll mest blev sittandes i favoritfåtöljen med mina egna tankar. Jodå – ett glas rött hade jag som sällskap.
Försökte så under morgonens skogspromenad komma på vad för kloka och begåvade slutsatser jag i går kväll kom fram till som jag gärna ville dela med mig till omgivningen.
Jag skyller på lördagens – för mig – ovanliga kroppsarbete för jag minns nästan inget alls.

Jo, kanske en svag aning om att jag nog ägnade några små tankar om att ”Hur mycket pengar jag än erbjöds så skulle jag aldrig vilja (kunna) samarbeta med en styrelse”.
För – finns det några tråkigare människor än de som sitter i ”styrelser”?
Inte om du frågar mig. Ängsligt PK-aktiga , humorlösa och total saknad av självironi.
Kan du t ex tänka dig att tidigare BR hade kunnat få för sig att släppa ”lös” en sådan som jag på sin hemsida? Eller att Sveriges Bussföretag nu skulle kunna tänka sig det?
Eller åtminstone ha med någonting så uppfriskande (liknande) som de begåvade samhällssatirikerna – paret  Berglin (bläddra och njut) – som SvD låter härja fritt i tidningen och gissla läsarna  – till läsarnas stora förtjusning…

Svarar du nej  – på mina frågor (och ryser av obehag vid blotta tanken) sitter du  antagligen redan i styrelsen eller tillhör det gäng av mesiga medlemmar som är livrädda för att ”organisationen därmed inte skulle synas vara seriös”.
Det kan också bero på att de mest läser sport- och skvallersidorna i tidningen och inte läser ledarsidorna i t ex SvD för då hade de (du?) i dag kunnat läsa vad tidningens politiske chefredaktör Tove Lifvendahl skriver i sin krönika:
”Precis som som politiken och näringslivet behöver granskas utan hämmande lojaliteter behöver civilsamhällets aktörer läggas under samma lupp.”
Det är lätt att i tanken där lägga till ”och buss- och kollektivtrafiken” – väl?
Svarar du ja – då är du givetvis redan en av mina nuvarande – begåvade – läsare.
Och måhända – kanske med en liten trött suck – lite försiktigt drar på munnen när du läser:
Han öppnade dörren och ropade: ”Gunnar Myrdal har du Alva inne?”

Jag låter bli att utveckla den ”tanken” vidare – för jag kom just på att jag i går också blev en smula avundsjuk på Peppe Engberg – som du förmodligen inte vet vem det är – men som i mediakretsar är en verklig kändis. Peppe – som numera inte är någon ungdom – skriver varje fredag en krönika på tidningen Resumés nätutgåva där han ibland skriver under rubriken ”Berömda människor som mött mig”. (Så underbart härligt kaxigt)

Det var kanske den avundsjukan som fick mig att fundera över alla tråkiga styrelsemänniskor jag mött i mitt liv. För om jag minns rätt – säkerligen kaxigt styrkt av det goda vinet – tyckte jag nog i går att jag i mitt långa busstidningsliv skulle ha fått göra något liknande – till exempel – ”länstrafikbolagschefer som mött mig”.
Eller varför inte – ett par bussresearrangörer?
Men – vid vinglas nummer två – kom jag till tacksam besinning över att detta inte har blivit av – för det hade nog varit tråkigt att ha fått så många ovänner…  🙂

Vid morgonens uppfriskande skogspromenad såg jag ett par rådjur och en älg.
Kom då att tänka på att om Dovhjort och Kronhjort har jag ingen som helst kunskap.
Om Ogjort vet jag desto mera…

PS – till och med kyrkan kan visa humor…

every day

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s