Det mest underhållande jag läst!

På förhand – kanske borde jag – till denna läsekrets – be om ursäkt för min intensiva längtan.
Men det var mycket länge sedan jag läste en text i en dagstidning som fick mig att fnissa hejdlöst – av läsglädje. Den brittiske journalisten Michael Booths text (i SvD) om ”Eurovision Song Contest”  får mig inte bara skratta utan också att hundra gånger tjata  till mig själv:
”Varför har jag inte modet att skriva på det här sättet om den svenska bussturismen”. Eller kollektivtrafiken…
För all del – jag har heller inte förmågan. Men som för så många andra – det är skönt att få dagdrömma…

Jag stjäl ur texten några ”citat” som jag bara avgudar:
”Och sådant är det löjliga tärningsspel som är Eurovisionen, den festliga godtycklighet som uppstår när 170 miljoner tv-tittare – varav merparten, med tanke på att de röstade vidare San Marino från tisdagens semifinal, inte hör skillnad på en hygglig låt och gnisslande bromsar.”

”Till råga på allt var jag, för första gången någonsin, själv på plats och hejade fram artisterna. (Eller buade, i fallet med Lettlands brutalt fåniga låt om tårtor, som på en sekund lyckades radera all den kvarvarande sympati världen hade för landet och dess tragiska historia.)”

”…mitt första egentliga Eurovision-minne, Buck Fizz triumf 1981 med den musikaliska motsvarigheten till toalettrengöringsmedel.”

”Om du tillhör dem som tycker att Eurovisionen är outhärdlig – givet det osannolika i att du har läst så här långt – så skulle en av Eurovisonens presskonferenser enbart bekräfta dina största fördomar vad beträffar intelligensen hos deltagarna och de som rapporterar om dem.”

Nu vågar jag inte stjäla mer – läs här själv och njut av en formuleringskostens mästare. Tycker jag alltså…

Som förmodligen kommer att ägna den kommande sommaren i ett – förmodligen fåfängt men dock – intensivt letande efter det saknade modet.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s