Hur kan vi öka?

Bläddrar smått ointresserat i morgontidningarna – jag får ibland sådana morgnar – beror kanske på att de senaste dagarna har känts ovanligt kommunalgrå.
Ser en rubrik i SvD ”Hur kan vi öka bostadsbyggandet” som på intet sätt får mig intresserad av att läsa själva artikeln men som – hur det nu kom sig – i alla fall manade fram en fundering ”Hur kan vi öka resandet i kollektivtrafiken?”

Lika lite som jag är intresserad av bostadsbyggande är jag av kollektivtrafik. Vilket högst sannolikt – av väldigt många – anses som en betydande defekt.
OK – jag bor i villa, jag kör bil och jag har andra saker att fundera över – som betyder mer för mig rent personligen. Som ”hur f-n blir jag bättre i min bowling?” och andra liknande viktiga frågor för en pensionär…

För att bli en smula seriös då – var det inte väldigt länge sedan (känns det som) som det bullrades om Fördubblingsmålet? Funderade jag och sa till mig själv att ”Jodå, jag förstår att det är stort bekymmer med bostadsbristen (lägenheter då) för – DET engagerar verkligen medborgarna – men hur är det med saken när det gäller kollektivtrafiken – är engagemanget lika stort där?”.

Vet inte – och det var heller inte det som fick mig att börja skriva dessa rader utan det var att när jag läste rubriken i SvD om bostadsbyggandet som jag fick tanken ”Vad har detta med fördubblingsmålet tagit vägen?” Anar en svag känsla av uppgivenhet. Nej inte hos mig men hos dem som tidigare var så i gasen för detta.

Men de kanske jobbar med vad man populärt kallar tyst diplomati?
Eller kanske det bara är så att jag varit helt ouppmärksam och missat deras ansträngningar…
Båda förslagen är lika osannolika…

Så – då var frukostkaffet klart och jag kan ägna mig åt dagens viktigaste fråga – välja tapeter till mitt hus i Vingåker som håller på och renoveras.  Den 9 juni flyttar jag in…

PS: 15.30 – Minsann fann jag inte en artikel i Göteborgs Posten som till viss del handlar om fördubblingsmålet…

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s