Dagens citat…

…hittar jag i Cecilia Hagens (Expressen) krönika i dag:
”Själv stack jag häromdagen in huvudet i fyra turistbussar som stod uppradade på gatan utanför mitt hem och bad chaufförerna att stänga av sina motorer, inte låta dem stå och spy avgaser timmar i sträck. De blev också alldeles förvånade och spaka och stängde av.”

Jodå – det har hänt – onödigt många gånger – att jag varit förvånad över vissa bussförares ”oförstående” av att ”förstå” att de med sin ”brummande & osande  bussmotorer” påverkar sin (nära) omgivning. Speciellt minns jag en buse som (för några år sedan) lät sin buss gå på tomgång alldeles intill där Madame Annonschefen och jag (+ många fler) satt på uteserveringen vid Kohlswa Herrgård för att äta lunch. Så obegåvat.

Då blev jag missnöjd med mig själv för att jag inte vågade gå fram och påtalade eländet.
I dag skulle jag genast säga till…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

bussförare

 

20.00 – Fick i e-posten i dag det Nyhetsbrev som Svensk Kollektivtrafik ger ut där jag nyfiket klickade mig vidare till den avdelning som kallas Kollektivtrafiken i Media – detta då jag nyligen skrev ett inlägg där jag påpekade att jag tyckte det var tyst i media om buss- och kollektivtrafik. Måste medge att jag nog har fel där – i alla fall om jag ska hänvisa till alla de artiklar som finns med här.
Först så mumlade jag ungefär ”Det var inte mycket om bussar det”. Och det är det ju inte – men gott om artikeltips om järnvägar.

När jag tittade in i artikelmaterialet så mumlade jag i stället ”Vem f-n är intresserad av att läsa sånt här?”
För jag kan inte se vem som kan ha någon nytta av att läsa allt detta som skrivs på detta sätt om – kollektivtrafiken. Fick jag ge mitt personliga omdöme om vad som skrivs  i svenska media om kollektivtrafik (och det får jag ju här) så är det första jag kommer på – ointressant pladder…

Blah Blah Blah!
Dessutom är det utomordentligt få av artiklarna som som beskriver buss- och kollektivtrafiken på ett positivt sätt. Kritik är vanligare – om det nu inte berättar om besvärligheter i trafiken…
Om du inte får detta Nyhetsbrev så kan du prenumerera på det genom att besöka http://www.svenskkollektivtrafik.se

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s