Röstat? Självklart…

Röstat jag? Självklart. Redan tidigt i morse vandrade jag genom ett tyst och stilla Kolsva för att ta mig till Malmaskolans matsal där morgonpigga valsedelsutdelare vimlade utanför ingången.
Vem jag röstade på? En av de märkligheter som drabbar en när man fyllt 75 är att närminnet (ibland) sviker.
Men om jag minns rätt så var det på den lokala alliansen: Svenskafolkvänstermoderatacenterdemokratiskapiratinitiativet.
Att rösta på Junilistan i månaden maj kändes inte helt rätt så det avstod jag från – tror jag att jag minns…
Känner mig en smula stolt över mig själv för att jag så tidigt masade mig ur sängen för att fullgöra min ”demokratiska rättighet”.
Nästan lika stolt är jag över att jag inte tog bilen utan promenerade hela de långa 1200 metrarna till röstlokalen – och hem igen förstås.
En idrottsprestation som (i mina ögon) närmar sig vännen Göran Demnerts 15 mil långa cykellopp här om dagen. Med den lilla skillnaden att jag inte fick ont i ändan av det.
Än så länge i alla fall…

Uppdaterat:
Så – då vet vi
hur det gick i EU-valet, bra för några mindre bra för andra. Det gick inte så lysande för det samlingsparti jag röstade på. Inte om man ser det med EU-ögon. Men det blev en lysande lokal framgång. Jag fick en kort pratstund med den lokale politiker här i Kolsva som var första namn på listan – lyrikern Per Vers – för att utröna hur det kunde komma sig att ett parti som fick nästan 98 procent av rösterna i Kolsva inte får någon representant i EU.
– Jag tror att vi nog mest sågs som ett enfrågeparti på grund av att vårt huvudbudskap till de svenska väljarna var ”Ingen skatt på Hedströmmen”.
Ett annat parti som inte heller fick tillräckligt med röster för att få plats i EU-parlamentet var norrländska – Renläriga Samelistan. Man kan nog tro att det misslyckandet till viss del  beror på att de så kraftfullt gick ut med budskapet att de ville förändra EU:s hjordbrukspolitik.
När jag pratar med tongivande folk inom buss- och kollektivtrafiken anar jag en viss besvikelse över att inte Ulo Maasing och Anna Grönlund bildade ett nytt kollektivtrafikparti vars huvudfråga var att kräva ”gratis kollektivtrafik för alla inom EU – med elbussar”.
Ja jädrar – ett missat tillfälle – för jag kan själv inte tänka mig en bättre och angelägen fråga som skulle kunna samla – inte bara hela det svenska folket – utan senare även locka hela det Europeiska kollektivet. Nå det kommer ju fler EU-val vad det lider…
Därmed återstår bara att invänta de kommande dagarna för att få ta del av de olika partiernas fantasifulla förklaringar till valets utgång.

A propos ont i ändan ovan. Jag har starka funderingar (lite smått inspirerade av vår berömde författare Wilhelm Moberg) att börja skriva på en initierad roman – vars huvudtema handlar om en turistresa med buss med långa dagsetapper.
Lid i natt – är ett av de arbetsnamn jag funderar över…

Extra godis:
icke.våld

Ur media:
Ser en rubrik på Aftonbladets nättidning som säger:
”Så klarar du milen på bara sex veckor” – och så kan man få ta del av ett träningsprogram.
Mmm – låter som något för mig. Lite övermodigt tänker jag att jag skulle nog f-n i mig klara av att gåendes ta mig t o m två mil om jag fick sex veckor på mig för en förflyttning.…
Så drömmer jag om att våga bli en lika tuff ”testare” som SvDs vinexpert – Mikael Mölstad – som ger ger kändisen Per Mobergs egna vin följande omdöme: För folk utan smaksinne…
Mölstad skriver:
– Jag kan förstå fenomenet. Är man vin- och matroad kändis och blir tillfrågad är det svårt att säga nej. Både prestige och pengar talar för. Nästan alla jag träffat som satt sitt namn på ett vin är enormt stolta. Men alla borde inte ha gjort det. Det måste finns en vettig trovärdighet och vinet måste hålla en hygglig kvalitet.

Något liknande gäller sannolikt även för den som arrangerar bussresor.

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s