Vindkraft…

bild-19
Foto Bjarne Wilmarsgård

För himla många år sedan var vindkraften en betydande viktig energikälla – funderade jag när jag i nyss bilade runt på Gotland för att få lite förströelse i den grå vardagen och såg beundrande på de kvarvarande bevarade väderkvarnarna.
Som drevs av den mycket billiga energin – vinden…
Men – som livet har visat sig – nya uppfinningar (elkraften) slog ut den gamla – och ännu nyare tar antagligen snart vid. Och vem vet vad det hela en gång i tiden tar slut…

Om du tittar lite noga på bilden här ovan så ser du i bakgrunden en av de allra senaste omtalade energikällorna – vindkraften. Visst kan man se det som lite märkligt? Men den är populär som f-n. I alla fall inom vissa kretsar. Miljö sådana. Men nu inte lika billig för – Vindkraften subventioneras i Sverige med mer än 2 miljarder kr årligen – skriver Bengt Söderberg, pensionerad meteorolog och chef för Försvarets Vädertjänst, samt fil lic i meteorologi i ett inlägg i SvD.
Och jag antar att han har på fötterna när han skriver det.

Ja, jo – det kanske är värt 2 miljarder kronor – årligen – för att minska den svenska påverkan av den globala klimatpåverkan. Jag vet inte jag – och jag vet heller inte om de pengarna skulle kunna ge ännu bättre resultat om de användes på annat sätt.
Och när man inte vet så där helt säkert är det lätt att man låter sig styras av – känslor.
Man tycker någonting – inte helt klart vad – men man tycker jävligt mycket.
Kanske smått påverkad av profeter av olika slag – vars drivkraft är…
Och – de som tycker – orkar ofta lika lite som jag sätta sig in i sakernas tillstånd så där på djupet. Med den skillnaden att JAG låter mig nästan aldrig påverkas av profeter av något slag. Deras mässande. Misstänkt kritisk till vad de anför.
Och nästan alltid känner jag en stark opposition mot vad de predikar.
Kanske det var en av anledningarna till att jag länge i går kväll satt på hotellbalkongen och stirrade ut över havet och funderade lite över vindkraft och andra besynnerligheter här i livet…
Om det kommer för mig kommer jag kanske senare att förklara lite tydligare vad jag menar med det.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s