Tre skäl…

Av alla de många saker som roar mig ligger säkert ordlekar i topp-3 på listan. Här två exempel ur morgonens DN som gjorde att denna blåsiga och kyliga söndagsmorgon kunde börja med ett stilla förnöjt leende:
Trädkramare kräver strängaste straff för lönnmördare.
Frukt från Åkersberga – Roslagsbanan.

Aaah – så fyndigt stönar jag smått avundsjukt…

I dagens Svd finns en helsidesannons där rubriken informerar oss läsare med:
3 skäl att välja kryssning
Att jag börjar läsa annonstexten var absolut inte lusten till en kryssning utan att när jag såg rubriken – inom en 10-dels-sekund – så fanns där hos mig frågan ”Vad skulle bussturismen kunna ange för tre starka skäl som skulle kännas så oemotståndliga att läsarna genast kände en otålig lust att boka en bussresa?”

Så här lockar/förklarar kryssningsföretaget rubriken.
”Tänk dig att uppleva en ny stad och ett nytt land så gott som varje morgon. Med nya spännande intryck av natur, kultur, språk och folkliv att ta med sig hem. Allt detta i kombination med ett synnerligen härligt liv ombord med fantastiskt kök, dedikerad service, aktiviteter, underhållning och sköna hytter.”

För egen del – att boka en kryssning eller en bussresa känns just nu lika ointressant som Julskinka på Midsommarafton. Men där bussturismen i alla fall har kvar möjligheten att kunna ändra min uppfattning genom att övertyga mig genom att i annonser erbjuda just – (oemotståndliga) – 3 skäl att välja en bussresa.

Denna Midsommarhelg har jag besök av min yngste son Ted med sin Laotiska fru och deras 6-årige son Nimit. De bor till vardags i Luang Prabang i Laos och är på sin årliga semesterresa – för att få uppleva den sköna svenska sommaren
Eftersom jag är ”galet nyfiken” på hur man lever livet i Laos – som skiljer sig betydligt från hur vi har det i Sverige (jo, jag har varit där) – så sitter vi långt in på natten och för begåvade samtal. Sonen Ted vet att berätta – och unga fru Wilmarsgård är en synnerligen begåvad kvinna och kan förstås fylla på med sina egna upplevelser – och mina världsliga värderingar (och fördomar) rubbas en aning.
Fotbolls-VM?
Bah – sån´t skit har vi inte tid med…

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s