Mest rosé (uppdaterad)…

Snubblande nära – men nu startar ”Politikens Kiviks marknad” dvs Almedalsveckan med sitt omtalade rosévinsdrickande.. Den som så fyndigt beskrivit veckan på det sättet är Staffan Heimerson som i sin krönika i Aftonbladet skrivit de orden. Men också:

”Det är i den andan – samförstånd genom ömsesidigt beroende – de samlas i Almedalen. I ett rosé-rus slänger sig lobbyister, partiledare och fackföreningsmän, kommunikatörer och konsulter, näringslivshöjdare, höger och vänster, påtryckare och pratkvarnar från televisionen, stylister och strateger, narcissistiska statsvetare, opinionsmätare, mutkolvar och – värst av allt – eliten av rikets reportrar ner i världens största ormgrop. Det är incest.”

Jodå – där finns också deltagare från buss- och kollektivtrafiken…

Jämrans en så bra krönika – stönar jag av vällust (läs den tack) och känner samtidigt hur avundsjukan att kunna (våga) skriva så gnager på mitt tafatta ego. Men ska försöka bättra mig (öva) så att jag till kommande funderingar om/kring mitt besök på höstens stora begivenhet,  Persontrafik 2014, åtminstone kan närma mig samma status som Grönköping skalden – pseudonymen A:lfr-d V:stl-nd – beskriven som en usel poet av högsta klass.

Som alltid – det är bara att gneta på och försöka ta efter de mer framgångsrika.
Fast inte just nu – för nu är det lite rosé på gång här i Vingåker…
kvinnor

PS – Nu förstår jag varför det är så populärt med kryssningar. I en helsidesannons i morgonens SvD ser jag följande lilla ”lockelse”. Så minns jag att det går allt sämre för DFDS rutt – Esbjerg-Harwich – som därför ska läggas ner i september. Som jag skrev ovan – man kan gärna ta efter de mer framgångsrika…
Enkelhytterna går nog åt först.
dryckespaket

PS2 – Att läsa tidningar kan verkligen ge AHA-upplevelser. Jag har sedan urminnes tider grunnat över frågan ”Hur f-n kan det komma sig att man startar ett bussföretag eller över huvud taget jobbar i branschen?”. (eller spelar golf)
Rubriken i en annons i morgonens DN kanske snuddar lite vid svaret? 🙂
det är roligare

PS3 – 14.30. Sitter på uteplatsen och ser hur riktigt mörka åskmoln är på väg rakt över mitt hus. Ännu någon kilometer bort men jag väntar med viss spänning på att det ska braka loss – gärna över Vallgatan 1 i Vingåker.
Jag gillar ”oväder” med åska och blixtar. Speciellt som nu – när jag kan sitta lite i skydd på min takade veranda och njuta av skådespelet.

Jag gillar gärna när det stormar och blåser – inte då bara vädermässigt utan lika gärna i form av ”stormiga debatter” där deltagarna vågar bullra lite extra. Jag  har väldigt ofta – tidigare i mitt liv – stått på barrikaderna för att slåss mot (som jag tyckt) orättvisor. Och deltagit i många ”ordbyten”. Inte så många inom bussbranschen dock.
Hur det nu kan komma sig?
Nåväl – numera sitter jag mest lite så där i skydd – som på min uteplats – och ser mest på när andra bullrar – och läser mina tidningar och piper lite tystlåtet (här på bloggen) ut mina små funderingar.
Så kan det också bli här i livet…

tidningsläsare

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s