En snok och jag…

Nix – det blir inte ett ord om buss- eller kollektivtrafik utan nu kommer det att handla om det näst bästa jag vet – mig själv. Jag har förmodligen blivit inspirerad av Göran Demnert på StockholmsBuss som så medryckande beskrivit sin långa träningsmöda för att så småningom kunna kröna livets tillvaro med att cykla Vättern runt. Klart imponerande.

För en månad sedan kom jag på att min konditionsnivå låg på ungefär samma nivå som en lungsjuk ansjovis och insåg att det verkligen var dags att göra någonting åt det – och den övervikt som hamnat runt min mage. OK 92 kilo har så här långt blivit 87 tack vare mer förståndigt näringsintag men också tack vare att jag 07.30 – fem dagar av sju de tre senaste veckorna masat mig runt traktens motionsspår. Med den kaxiga inriktningen att jag i vinter ska kunna delta vid det mycket populära småländska skidloppet – Tremil i Lönneberga.

Hur som haver – motionsspåret passerar en ca 300 meter lång sank (solig) sträcka där det visar sig att det där verkar vara ormarnas Mallorca – de (huggormarna) ligger i kanten av spåret och försöker få upp värmen men rasslar snabbt i väg när de märker mina tunga steg. De senaste tio dagarna har här tillkommit en ny, svart krabat som framkallar rysningar i kroppen. En ca 60-70 cm lång fet snok. Jag antar att jag har en liten gnutta ormskräck eftersom en ”ofarlig” snok får mig att reagera på det sättet.

För den här nye krabaten oftast lojt ligger utsträckt mitt i spåret, om han/hon nu inte sträcker ut sig i gräskanten och den är inte det minsta rädd och bryr sig inte ett dugg om att jag kommer flåsande.

I morse fick jag smått skräckslagen hoppa över den – då jag såg den lite sent. Men bara kort efter så log jag gott åt mig själv när jag fick tanken att snoken och jag påminner lite om varandra.
Feta och loja och har förmågan att framkalla rysningar hos vissa som ser oss…  🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s