Bara vart 823 år…

Augusti 2014 kommer att ha 5 fredagar, 5 lördagar och söndagar.
Detta inträffar tydligen endast en gång vart 823:e år.
Hur nu en sådan märklighet kommer att påverka livet i Vingåker och landet i övrigt.
Vi får väl kanske läsa om det senare i media.
Jag själv har ännu inte tagit ställning till hur (om) jag ska reagera (fira?) på detta.
Märkligt – men man har inte hört ett ord om detta från något av partierna – om hur detta kommer att påverka valrörelsen…  😉
Väntar förstås nu ett kommande kraftfullt uttalande från både FI (Feministiskt Initiativ) och MP (Miljö Partiet) att detta har en negativ inverkan på – åtminstone – kvinnofriden och miljön. Ytterligare en helg med manliga ”superier” (kanske framför fotbollskanalen och när sedan det egna laget förlorar ”då jäv”) och ännu värre – sådana oansvariga medborgare som jag –  kommer säkert att ta en extrarunda med bilen bara för att det är roligt. Så fullkomligt oansvarigt miljövidrigt…
Allt är förstås är den nuvarande regeringens fel. Och förstås också Sverige Demokraternas…

undrar

Annonser
Det här inlägget postades i Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bara vart 823 år…

 1. Staffan Sävenfjord skriver:

  Det är en myt och någonstans sitter det säkert något som myser åt att så många gått på den. Många tidningar har t ex spridit den.

  Det är ju bara att ta fram en almanacka och kolla.Nästa gång blir i maj 2015. Och därefter i januari 2016 och juli 2016. Nästa gång det händer i augusti blir 2025. Annars kan man ju tänka efter. Det är en chans på 31 att den 1 augusti inträffar en fredag (gör den det blir det fem fredagar, fem lördagar och fem söndagar). Vi har sju månader per år som har 31 dagar. Det innebär att en sådan här månad statistiskt inträffar med drygt ett års mellanrum.

  Man kan ju alltid spekulera i hur sådana här myter kan få en sådan spridning. Nu är det ju en helt oförarglig sak men om man tänker på hur lätt man skulle kunna sprida myter som innebär fara för livet så blir man lite mörkrädd.

  Var det inte du som hade en återkommande krönika en gång i tiden som alltid inleddes med ”Tro inte på allt som är sant”?

  Hoppas att allt är bra med dig. Och nu behöver du inte vara orolig för att det är något magiskt med den här månaden.

  Hälsningar
  Staffan

 2. Alltså – jag beundrar människor som Staffan – som har ordning på sin tillvaro och inte ”tror på allt som är sant” bara för att det står i tidningarna. Vi andra – lättlurade och lata – medborgare borde vara mera som Staffan. Men det är säkert regeringens i alla fall fel på något sett? Enligt de övriga partierna. Alliansen har ju ruinerat den gamla fina skolan och släppt fram eländen som friskolor som vill göra vinst. Kunskapen i matematik hos de svenska eleverna har ju minskat betydligt – enligt Pisa-undersökningen..
  Och inte är det 1:a april heller…
  Staffan – för övrigt går livet – Vingåker – sin stilla behagliga gång. 🙂

 3. Staffan Sävenfjord skriver:

  Får rätta mig: det är förstås en chans på sju att den 1 augusti infaller en fredag. Rent skrivfel varför uträkningen att en sådan här månad med fem fredagar, fem lördagar och fem söndagar inträffar i genomsnitt en gång om året är rätt. Detta eftersom det finns sju månader med 31 dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s