Aha – nu förstår jag…

Äntligen har jag fått tid att sätta mig ner i lugn och ro för att – eftertänksamt – få läsa alla intressanta artiklar i morgontidningarna. Läser man sakta och eftertänksamt vad kloka människor skriver – hinner man ju med att fundera kring det man läser. Som:
Den legendariske stockholmskrögaren Åke Söderqvist lär ha yttrat:
”Lagar man för bra mat kommer så tråkiga människor – de som börjar prata om maten.”

DET – fick mig att bums lägga undan SvD, gå och sätta på kaffe och samtidigt micra en djupfryst kanelbulle. Jag kunde helt enkelt inte fortsätta läsa eftersom det uttalandet satte i gång en karusell av tankar i huvudet. Som behövde sorteras…

Jo, jag håller med Söderquist när han antyder att ”maten ska givetvis vara väldigt god men inte godare än att folk har gemytliga samtal om trevliga ämnen – i stället för om maten”.

Ljumma kanelbullar har den goda egenskapen att de lugnar ner mitt tänkande och kan då lämna plats för så begåvade slutsatser som:  🙂

AHA – då begriper jag själva kärnan bakom framgången till alla turistresor med buss.
De får inte vara för bra, för då ansluter bara tråkiga (nördiga) människor som envisas med att inför varandra briljera med sina (nördiga) kulturella kunskaper om – ja, vad nu resan sägs ha för ändamål.
Så urbota trist! Det skulle ju för f-n kunna vara bussresor för personer som är ungefär som jag. Introverta grubblare som mest sitter hemma och läser någon av sina otaliga facktidningar de prenumererar på – i stället för att delta i den allmänna gemenskapen i t ex form av  Allsång på Skansen – på tv…

Tourist 15
Men – sitter jag inte här och känner mig glad? Jo, f-n i mig – över alla begåvade bussresearrangörer som förstått vad man ska erbjuda för att bara få utåtriktade, pratglada och gladlynta resenärer i bussen.
Kan en bussresa bli bättre än så?
Fishing 32
Finns det något vackrare ord i svenska språket än – lagom?

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s