En sådan dag…

Söndagsmorgon i Vingåker – med småtrist, gråmulet, småregnande väder. Vad gör man då? JO – man sätter sig bums i bilen för en resa till Tyskland för att förhoppningsvis nå soligare väder. Dresden och Würzburg ska få förmedla, mig och herr och fru P, en dos kultur. Varefter färden förväntas övergå till en mera kul tur i Rhen- och Moseldalen.

24 augusti – en sådan dag – tänker jag när jag ser att Bertolomeus har namnsdag, det är Ukrainas nationaldag, att vulkanen Vesuvius år 79 ödelägger Pompeji och Herculaenum i Italien, att Visigoterna plundrar Rom under tre dagar, att under Bartolomeinatten , år 1572. massakreras franska hugenotter i Paris, att första slaget vid Svensksund utkämpas och att orkanen Andrew, 1992, drabbar Florida.
Mest bara elände alltså.

Bartolomeus eller Bartholomeus är ett mansnamn, som hör till de allra ovanligaste namnen, men som ändå har en plats i almanackan. Namnet är arameiskt och inte besläktat med de liknande namnen Bert och Bertil som är av germanskt ursprung. Bertolomeus var en av Jesu lärjungar.
Den 31 december 2009 fanns det 66 män i Sverige vid namn Bartolomeus/Bartholomeus, varav 8 med det som tilltalsnamn/förstanamn. Detta gör det till det ovanligaste namnet i almanackan. De senaste åren har enstaka personer fått namnet, men endast som andranamn.

Hur f-n skulle man få veta någonting om inte man tittade in hos Wikipedia lite då och då?

Nå, herr P ser fram emot att (ofta) få dricka fina goda vita viner och jag att (enstaka gånger) få köra i 220 på Autobahn.
Båda upplevelserna förväntas framkalla stora sinnliga njutningar…

Livet kunde – trots allt – vara värre…

bil-bjarne

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s