Hur då?

Jag kan ana att följande rader kan ses som – varför inte – lite udda – på en plats som denna. Låt oss se…
Läser på annan plats på nätet en text från en som skrivit (som svar) ett öppet brev till Gudrun Schyman som svar på vad hon skrivit i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet.

”Ett parti kan mycket väl gå till val med valmanifestet: ”Fred på jorden”, ”Stoppa svälten” och ”Alla ska bli lyckliga”. Det är alla väldigt vackra mål, byggda på en fin värdegrund som man säger, men företrädarna för det partiet bör nog ändå förbereda sig på att få den misstrogna frågan ”Hur då?”

När jag läser din artikel läser jag om ”öppenhet och mångfald”, om ”allas lika värde och lika rättigheter” i en ”öppen politik som omfattar alla samhällets och människors dimensioner, ända in i den privata sfären, in i familjen, kroppen, den egna sexualiteten”. Och jag frågar: ”Hur då?”

När vi flyttar den drömmande blicken från sommarens fluffiga sommarmoln och vänder den mot den reella verkligheten, när de praktiska frågorna ska lösas och landet ska styras med lagar och regler – hur då? Om värdegrunderna hos olika delar av befolkningen är totalt olika. Hur ska du rent praktiskt styra ett land där du ska visa lika mycket acceptans för den homosexuelle som för den som tycker att homosexualitet är ett brott mot Allah som ska straffas med döden?

För vad är mångkultur egentligen? Mångkultur är att slå samman Japan, Saudiarabien och Sverige till ett land och säga: ”Kom nu överens om hur landet ska styras och vilka lagar och regler som ska gälla!”
Hur då?

Så, då får jag då försöka få till en anings begåvad överhoppning från ”den” sortens politik till trafikpolitik – tror jag att jag menar.
För i min egen lilla uppfattning är företrädare för kollektivtrafiken precis lika duktiga – som Gudrun – på att skriva många ”vackra ordramsor” (vackra mål) som enligt ovan kan på liknande sätt kan sägas ”är byggda på en fin värdegrund”.

Så försöker jag få mig själv att bestämma mig för om jag tycker att kollektivtrafiken lämnar svar på den lilla intressanta frågan – Hur då – på sina ”drömmande blickar från sommarens fluffiga sommarmoln”.
Eller kanske jag ska skriva  –  visioner och drömmar om den perfekta kollektivtrafiken.

Får faktiskt medge att jag bums kommer på att jag är inte rätt person att ha en bestämd åsikt om den saken. Är ungefär lika intresserad av den Sörmländska busstrafiken som min gemytlige granne – nykteristen – är att delta på en vinprovning…
Fast båda gillar vi att köra bil…
Och därmed rann hela denna text ut i just – ingenting…  🙂
Men du som har  bättre kunskaper i ämnet kanske i alla fall fick en tanke (fråga) att tänka på en stund?

PS – får jag meddela omvärlden att – vara jätteförkyld – och inte ha en fru att ömka sig inför – är en helt bortkastad vecka…

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s