Punktlighet och annat…

Läser i dagens Svd en kolumn där den i Kina bosatte Ola Wong skriver om den japanska tågtrafiken mest då om Shinkansen – de japanska snabbtågen som nu fyller 50 år.
Vaf – tänker jag – har de haft snabbtåg i 50 år och vi i Sverige har ännu inte börjat bygga några. Vad jag tycker mig förstå – inte ens planerat några snabbtågssträckor över huvud taget. Jodå – snackat om dem har det ju gjorts i många år men ännu så länge just mest prat…

Woch berättar om hur punktliga de japanska snabbtågen är ”de är extremt punktliga – mindre än en minut i genomsnitt – trots att det snöar mer i Tohoku än i Norrland och landet drabbas av jordbävningar, vulkanutbrott och tyfonerna gått på repeat under hösten.

Vi har inte råd med snabbtågsbanor i Sverige – i alla fall inte sådana som tillåter hastigheter på 300 km/tim – eller där över – framhålls som skäl till varför vi inte har snabbtåg.…
Många experter på ekonomi anser att Sverige nu ska låna pengar för investeringar. Vi kan ju låna till förunderligt låg ränta varför investeringar kommer att ”löna sig”.
Många är dock emot sådant tänkande.
Det kommenterar Wong så här:
”Sverige påminner alltmer om en snålpensionär som vägrar låna pengar till sina barnbarns utlandsstudier för att begravningskassan måste vara i ordning.”

Uppträder inte de ansvariga politikerna som en liknande snålpensionär även när det gäller kollektivtrafiken i övrigt också – kan man ju fundera…

Clothes Were Stolen 1

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s