En håglös uppförsbacke…

Hm – andra januari. Kan väl inte påstå att det känns som om vardagen ännu har kommit ifatt mig efter alla helgdagar. Men längtar i alla fall efter den…
I ett slags sinnesläge – där lusten att företa mig någonting som skulle kunna betecknas som ett skapande arbete är nära noll – bläddrar jag lite håglöst bland olika medias hemsidor.
Men höjer så lite på ena ögonbrynet för  jag läser i både i SvD och DI artiklar som berättar om att bilförsäljningen steg kraftigt under 2014.
En av de högsta någonsin – påpekar SvD…
Och företrädare för bilbranschen spår att bilförsäljningen i år kommer att vara fortsatt hög.

Om jag nu antyder en liten känsla av håglöshet här ovan så kan jag inte låta bli att fundera över om det finns några personer inom t ex Sveriges Bussföretag, kollektivtrafiken eller Miljöpartiet som också drabbas en smula av håglöshet när de läser om denna ökande bilförsäljningen.

För – som jag tyder tillvaro – nog vill jag tycka att – om där någonstans finns motståndare till bilismen så står den att finna inom just de kretsarna.
Nå, jag kanske är en mentalt svag person, men nog skulle jag, om jag vore i deras position och med deras syn på ökad bilism, klart hänga med huvudet över en tröstlös tillvaro och kanske rent av (inom mig) svära lite över ”alla dessa jävla korkade svenskar som fortsätter köra sina bilar utan minsta tanke på alla eländiga olägenheter de därmed skapar”.
Ja du vet argumenten, skadlig för miljön osv…

För mig skulle det kännas som en rejäl uppförsbacke.
Men de är högst sannolikt gjorda av hårdare virke än jag och kommer nog även i framtiden att gå till jobbet – lika optimistiska om en en ljus framtid för buss- och kollektivtrafiken – som en  rätttroende arab känner för att Islam kommer att ta över världen…

bilförsäljningen ökar

PS – Lite senare läser jag en mycket tänkvärd artikel i Aftonbladet där Peder Kadhammar berättar om ett besök i Kungsör.
Artikeln avslutas med:

Så ser det ut i ett land där centraliseringen tagit ett nytt språng. Handeln sker numera i stora köpcentra utanför regionstäderna. Invånarna i Kungsör handlar i Eskilstuna, Örebro, Västerås och i viss mån i Köping.
Visst försöker kommunen streta emot. Tidigare försvårade man för biltrafiken på Drottninggatan som är enkelriktad. Nu vill Pelle Strengbom bredda och dubbelrikta.
– Man ska kunna dra i handbromsen och kliva ut till affären.
Kanske är det vägen framåt, en återgång till 1960-talets stad. Men när jag går uppför Drottninggatan i Kungsör inser jag att uppförsbacken är mycket, mycket lång.

Annonser
Det här inlägget postades i alla, Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s