Kunden i fokus…

Läser i Nynäshamnsposten att när Nobina nu i sommar tar över trafik så ska man sätta kunden i fokus. För – antar jag – att antalet resenärer därmed ska öka.
Jag säger som Torsten Hallberg – vi har hört det förut…
Nynäshamnsposten skriver:

Kommer resenärerna märka av att ett nytt bolag kör bussarna i sommar?
– Först och främst kommer hälften av alla bussar att bytas ut mot nya. De äldre kommer också att fasas ut så att de begagnade bussar som är kvar bara är några år gamla. I de nya bussarna kommer vi att ha skärmar med trafik- och störningsinformation. Det kommer även finnas USB-kontakter för laddning av telefoner och läsplattor, säger Daniel Mohlin, marknads- och försäljningschef på Nobina.

Jag har en smått trist egenskap att tro att de flesta människor ser på livet som jag själv. Vilket inte alls stämmer – speciellt ofta…
Men när jag läser vad Daniel Mohlin anför för argument för att beskriva vad detta kunderna i fokus består av så suckar jag lite uppgivet. Och undrar – faktiskt – om inte denna gång många nuvarande – icke bussresenärer – funderar som jag.
Dessa nyheter påverkar på intet sätt min lust att ställa bilen för att kliva på bussen.
OK – många av de som nu är resenärer anser säkert att detta är en fin standardhöjning som de uppskattar – och blir kvar som resenärer. Bra så!

Så sätter jag mig i favoritfåtöljen och försöker komma på vad den sörmländska busstrafiken skulle kunna åstadkomma för nytt fokus för att få mig som resenär.
Kommer inte på något. Vilket inte alls betyder att den busstrafik som utgår från Vingåker är dålig på något sätt. Bussarna är bra och körs av trevlig personal – vet jag av det glesa bussåkande jag har gjort – men min vänner och bekanta antyder samma uppfattning.

Vore jag fast anställd i t ex Katrineholm skulle jag nog kunna ha tänkt mig bli regelbunden resenär vad gäller till och från arbetet. Men nu är jag ju inte det och det privata liv som jag lever stämmer inte alls med vad den sörmländska busstrafiken erbjuder. Och där är jag säker på att något nytt kundfokus inte skulle kunna ändra på det.vingåkerbuss.2

Sinom tid får vi veta huruvida Nobina blir framgångsrika med sin nya trafik.
Varför inte – funderar jag – väl medveten om att det finns så många människor som tycker annorlunda än jag…

 

Annonser
Det här inlägget postades i alla, Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s