Stryka medhårs…

Minsann – sista fredagen i februari har anlänt och när jag känner efter så gläds jag faktiskt åt det – för att det kan anas en vår inte allt för långt bort. Vilket snart innebär – långa sköna bilresor – utomlands.
Dock – denna fredag som nästan alla andra – innebär en högtidsstund i sköna läsfåtöljen i sällskap med DN, SvD och min absoluta favorit –  tidningen Fokus. Där Fokus är den som har den underbara förmågan att åstadkomma veckans ”läsorgasm” med sina välskrivna artiklar. Plus att de har en förmåga att välja artiklar vars innehåll alltid är aktuellt. Och är de inte de så är de oerhört underhållande.

Jag stannade faktiskt upp i mitt skrivande en stund innan jag kunde övertala mig själv att ta med det sista ordet i meningen ovan. För ordet underhållande finns, så vitt jag förstår, inte med i någon ordbok som brukas av buss- och kollektivtrafiken makthavare och därför kanske inte förstås av dem utan en omständlig förklaring…
Men å andra sidan, sa jag till mig själv ”de tittar nog inte in här bland er begåvade som unnar er en stunds underhållning då och då”  🙂

I Fokus läser jag en underhållande intervju med Frida Boisen, en tuff kvinna med skinn på näsan. Hon är sedan 2012 chefredaktör på Göteborgs Tidningen. En kontroversiell sådan kan man ana när man läser vad som berättas i texten.
Så här säger hon om sin syn på vad GT ska erbjuda sina läsare. (Läs gärna noga)

”Man ska bli arg eller ledsen eller glad eller stolt när man läser GT. Om vi bara gör journalistik som man känner sig helt likgiltig inför, då tror jag vi kan packa ihop. Men det gör vi inte. Många politiker och andra, tycker nog att vi skulle vara tystare och stryka mer medhårs.”

Nix – du får själv försöka klura ut varför du tror att jag tog med just de orden…

arg.lasare

 

Annonser
Det här inlägget postades i Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s