Återfall…

Hm – ska jag nu be om ursäkt eller vad? Men jag kan bara tillstå att jag fått en släng av återfall – dvs en lust att här få skriva några rader…

Anledningen är dagens SvD som innehåller en – Tjänstebils-bilaga. Där jag läser saker som styr mina funderingar åt olika håll – bl a som jämförelse mellan bil och kollektivtrafik.
I en helsidesanons för Seat står rubriken:
Underhållande kombi till din tjänst
Det var ordet underhållande – som fick mig att titta närmare på annonsen.
Som förstås innehåller en läcker bild. Kan inte låta bli att citera ur annonstexten:

”Med nya ST Cupra flyttar vi gränserna för vad man kan förvänta sig av en rymlig familjebil. ST Cupra är prestanda i sin renaste form och kombinerar praktiska lösningar för hela familjen med ohämmad körglädje.
Med ett enkelt knapptryck förändras bilens karaktär från vardagsbekväm till seriös banracer. Så ta en omväg till jobbet, för roligare än så här går det knappast att ha en bil under 7,5 basbelopp”

Jag förmodar att jag är obegåvat orättvis när jag funderar för mig själv – men hur i hela friden ska buss- och kollektivtrafiken kunna matcha en sådan känslomässigt lockande text? Med vilka lika lockande argument?
Jag är rädd för att många är som jag – inte speciellt mottagliga för rationella argument som billigare eller bra för miljön

Och – du – visst kan vi väl i något svagt ögonblick bli avundsjuka på att de stora tidningarna lägger ner så mycken kraft och utrymme för bilar. I dagens bil-bilaga jämförs två bilar – BMW 320D Xdrive med VW Passat 190 GT. Där de jämförs och får omdömen om:
– körkänsla/användbarhet
– säkerhet
– ekonomi
– helhet

Tänk om vi plötsligt en dag slår upp SvD och finner att de gjort en jämförelse mellan kollektivtrafiken (med buss) i t ex Uppland och Värmland på ett liknande sätt.
Gett omdömen utifrån vissa frågor.
Ha – lika osannolikt som att du skulle få se en hyllningsartikel om spårvagnar hos bussmagasinet.se

Och i bilagan läser jag en av de vackraste meningarna jag läst så här långt i år:
”Inget kan komma emellan dig själv och upplevelsen av att resa genom landskapet i harmoni med fordonet och omgivningen.”

PS – kolla gärna www.bustidningen.se

BB-omslag

Annonser
Det här inlägget postades i alla, Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s