Fullmåne…

00.25 – stunden har just  övergått från måndagskväll till tisdagsnatt och jag sitter i favoritfåtöljen, med ett glas vin,  på övervåningen i huset och ser en lågt gående fullmåne stilla förflytta sig mot kyrkan till. Plötsligt tycker jag mig förstå ordet – trolskt. En skön avslutning på en Påskhelg där jag använt den mesta tiden till att packa – ska ju flytta till annat hus nu på lördag.

Läste för kort tid sedan i DN:
Det är status att ståta med en stor vänkrets, ha ett hektiskt socialt liv, hundratals vänner på Facebook, bli retweetad på Twitter, bjuden på fester och middagar och vara med i bokcirklar och ölsällskap.
Den tyske filosofen Odo Marquard hävdar i ”Plädoyer für die Einsamkeitsfähigkeit” att vi förlorat vår förmåga att vara ensamma. Allt måste vi göra i sällskap – vi kan, skriver han, varken äta, sova, läsa, skriva, arbeta, bo, tänka, tala, tiga, gråta eller vara lyckliga ensamma längre. Allt måste göras och delas med andra.
Marquard tycker att detta är ett problem.
Han betraktar förmågan att vara ensam som ett tecken på andlig mognad.

Om jag nu ska jämföra mig med den texten – du – här sitter en med stor andlig mognad…

Annonser
Det här inlägget postades i alla, Buss- och kollektivtrafik, Bussföretag och busschaufförer, bussresearrangörer, Bussresor- och busstrafik, Busstidning, Bussturism, Bussturism och bussresenärer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s